Název | Množství a jednotka |
---|---|
hladká mouka | 250 g |
máslo | 210 g |
mletý cukr | 170 g |
skořice | 1/4 lžičky |
hřebíček mletý | 3 ks |
mleté vlašské ořechy | 80 g |
Krém
Název | Množství a jednotka |
---|---|
mléko
Upravit ingredienci: mléko
|
400 ml |
vanilkový pudink
Upravit ingredienci: vanilkový pudink
|
1 balíček |
cukr krupice
Upravit ingredienci: cukr krupice
|
2 - 3 lžíce |
máslo
Upravit ingredienci: máslo
|
180 gramů |
strouhaný kokos
Upravit ingredienci: strouhaný kokos
|
Postup: Vemínko očistíme, odkrájíme všechny tučné části, dáme do velkého hrnce s... zobrazit recept
Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept
Postup: V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a... zobrazit recept
Postup: Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi... zobrazit recept
Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept
Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek